Myoner lämnar ett spår i spårdetektorn och ett utslag (ett kryss) i myondetektorn. Tänk på att spåret och myonutslaget ska vara färgade med en ljus nyans eftersom myonen är en laddad partikel. Använd myondetektorerna i WIRED för att identifiera myoner.
Myondetektorn är också nyckeln till att identifiera neutriner. Eftersom neutriner endast växelverkar svagt med materia kommer de passera detektorn utan att generera vare sig spår eller kalorimeterutslag. Ibland kan man dock sluta sig till att det fanns neutriner i en kollision genom att jämföra kollisionsenergin med den detekterade energin. Eftersom neutrinerna tar med sig energi ut från detektorn så kommer den detekterade energin vara mindre än kollisionsenergin. Ofta är neutrinerna energirika vilket gör att den detekterade energin kommer att vara signifikant mindre än kollisionsenergin.
Metoden att känna igen neutriner är dock inte helt säker. Ibland försvinner andra partiklar (t.ex. i strålröret) med energi som inte upptäcks i detektorn. Osäkerhet kring neutriner orsakas även av att energimätningen i kvastar inte är helt exakt.